вторник, 24 юни 2014 г.

Пържени зеленчуци по никое време

Подгонен от лятното желание за сваляне на излишните мазнини, снощи си сготвих зеленчуков борш. Накратко, това е бистра супа от всякакви пресни зеленчуци и подравки, които се намират в момента на пазара. Или поне аз така приготвям борш. С преобладаващо присъствие на зеле. Неприятното при приготвянето му обаче е големия излишък от продукти за тревопасни, които остават в хладилника. Именно в резултат на това презапасяване се роди блестящата идея за следната манджа :

Котлона на тигана, олиото...знаете си урока.

Първо по-бавно пържещите се продукти, картофа на кубчета, моркова на шайби и целината на кубчета, ама по-малки. Това всичкото се запържва леко, после се слага чушката, зелето и връзката пресен лук, нарязан на ситно. Поразбърква се малко докато се види че горещата мазнина си взима своето, след което се добавя тиквичката и гъбите, както и капака на тигана. Докато се задушават нещата си нарязах копър и магданоз, ама така, обилно. Зеленинките се добавят малко преди да свалим манджата от котлона. Накрая се посолява на вкус и става страшна вкусотия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар