петък, 25 април 2014 г.

Задушена кладница в масло и червен пипер

Вероятно, ако си изпия гинкото, ще се сетя за стотина начина да приготвя набързо гъби. Обожавам гъби. Вкусна вечеря за нула време.
Кладницата я купих от пазара. Пишеше че е култивирана, повярвах, оживях... не са ме излъгали :-) Пак ще си купя. Не бях ял кладница до този момент за мой срам и трябва да ви призная че гъбата е страхотна. Реших да си я приготвя класически, с масло и червен пипер. Имах лек спор относно цвета на пипера, ама го спечелих с надмощие. Наредих гъбите в тенджерата, като им отрязах само дръжките, защото прочетох, че са жилави. Сложих доста масалце, похлупих и оставих на слаб огън около 20 минути. Пропуснах да напиша, че сложих и нарязана на ситно скилидка чесън. Като извря водата, която пуснаха гъбите, усилих котлона и сложих червения пипер. 2-3 минутки да замирише на пържен пипер и манджата е готова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар